9 dec: Terugblik op het jaar 2020!!!

EEN TERUGBLIK OP het jaar:

December, de laatste maand van het jaar,  tijd om terug te kijken op een bewogen 2020 door de Corona-crisis.

Op weg naar 2021 blikken we nog één keer terug met leuke verhalen, hoogtepunten, bijzondere gebeurtenissen.

Over een paar weken is het alweer 2021OP donderdag 31 december – en natuurlijk nu ook al – is het genieten geblazen van heerlijke oliebollen.

Wij als bestuur hopen er met z’n allen weer een mooi jaar van te maken, een website met veel leesplezier en mooie foto’s,

Ga nu nog even genieten van het afgelopen jaar: het visjaar leverde weer zoveel moois op ondanks de Corona-crisis.

 

Januari: Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 4 januari is de Nieuwjaarsreceptie gehouden in de Til. Altijd weer een gezellig samenzijn in het nieuwe jaar om elkaar het beste te wensen voor 2020. En wat kunnen de mannen plezier hebben na een biertje, ze hebben vast gesproken over de wedstrijden die ze gewonnen hebben, ook de keren dat het net niet lukte. Zoals je ziet, gezelligheid kent geen tijd.

En dat kunnen we nu zeggen, nog geen corona, wat een weelde dat we zo het nieuwe jaar nog hebben kunnen vieren! 

 

Februari: Ledenvergadering

Op vrijdag 21 februari in de Til te Giessenburg werd de 53e ledenvergadering gehouden. Er waren 27 aanwezigen. Nadat we één jaar zonder voorzitter waren, werd onze interim voorzitter  Glenn Timmer gekozen tot voorzitter. Secretaris Jannie van Dijk overhandigd hem de voorzittershamer.

Op de ledenvergadering worden de winnaars van alle competities gehuldigd en worden de bekers uitgedeeld met bloemen.

 

 

 

 

 

 

Maart: Vuil vissen op de Giessen

Op maandag en dinsdag 16 en 17 maart ging er een ploeg vrijwilligers voor de 52e keer op pad/met de boot de Giessen af om het water van al het vuil te ontdoen. Vanaf de Appelmansheul tot de sluis in Giessendam,een hele klus, maar ze zijn wel wat gewend die vrijwilligers van de Alver. Dank nogmaals voor jullie inzet. 

 Piet van Dijk aan het roer.Zoals je kunt zien drijft er heel veel vuil op het water of aan de waterkant.

 

 

 

 

 

April: Door de Corona-crisis mochten we niet meer vissen

En toen was er Corona, in maart werd er afgekondigd dat we  niet meer mochten vissen. Corona, corona en nog eens corona.

Op maandag 23 maart jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot en met 1 juni alle evenementen -ongeacht groepsgrootte, aard en doel verboden zijn.  Hieronder vallen dus ook de viswedstrijden, wedstrijdtrainingen,  enz. binnen de sportvisserij.

Sportvisserij hecht zeer aan de naleving van deze aangescherpte regels, omdat we net als iedereen willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus.

Dringend advies: 

-Ga in je eentje vissen, ook als je met een boot het water opgaat.

Kies je stekken het liefst in landelijk gebied, zodat je weinig andere mensen tegenkomt.

Dat deze regels zwaar voelden voor onze wedstrijdvissers, maar houd je aan de regels zodat we hopelijk weer snel als vanouds kunnen vissen.

Mei: Geen viswedstrijden maar de controleurs moeten wel controleren.

Dat hebben ze gedaan, zoveel nieuwe leden erbij en je mocht wel zelf gaan vissen. Ze zijn op pad gegaan om zo alles in de gaten te houden.

Bedankt voor jullie inzet!

 

 

 

 

 

 

 

Juni: Corona maatregelen versoepeld

Begin juni mocht er weer gevist worden in eigen water en daar heeft de Alver dankbaar gebruik van gemaakt.

De eerste wedstrijd was op de woensdagavond, die werd gevist in de Alverput, de winst ging naar Jannie van Dijk met 1550 gram.  De heren visten op de Giessen in de bootjes. Winnaar was Flip Stijl met 3987 gram. De zaterdagwal moest helaas de wedstrijd afblazen, dus geen winnaar.

 

 

 

 

 

Juli: Viswedstrijden op de Giessen voor de jeugd

Op dinsdag 21 juli hebben we de hele middag en avond viswedstrijden gehouden op de Giessen in samenwerking met speeltuinvereniging Kindervreugd.

Ondanks de corona hebben we helemaal coronaproef gedaan en is ondanks alles toch een groot succes geworden, zoals je kunt zien.

Er hebben bijna 90 kinderen mee gedaan en we hadden prachtig weer.

Dit team van vrijwilligers hebben de kinderen geholpen met de  hengels, vissen er af halen en meten, enz.  Na afloop van elke groep werden de prijzen uitgereikt door Annie de Kuiper van Kindervreugd Er waren heel veel prijzen te verdelen en na afloop kreeg elk kind een ijsje.  Met dat warme weer ging dat er wel in. Terugblik op een geslaagde middag en avond!!!

 

Augustus: De Grote Visdag

De grote visdag is dit jaar gehouden op zaterdag 22 augustus. De heren hebben in het Kanaal van Steenenhoek gevist en de dames en jeugd in de Alverput.

Bij de heren ging de winst naar onze prijskoning Leo Kros met 5840 gram. 2e prijs Teus van Dijk met 5110 gram en 3e prijs voor Vas Rietveld met 4010 gram.

De dames visten ’s middags en een bui regen kon de dames niet deren. Sija de Ruiter, zij pakte een grote brasem en won ruim met 2290 gram.

Sija zo trots als een pauw met haar vis 

2e prijs voor Jannie van Dijk 1250 gram,  3e prijs voor Josien Kros, Corrie van Geffen 4e prijs en Joke Slob kreeg  de 5e prijs.

Maar onze jeugd vergeten we ook niet, een hele groep op de foto, de winnaar is geworden Thijmen Verspui, hij wist met een klein hengeltje een zeelt te vangen van 47 cm. Totaal 185 cm. vis gevangen, 2e prijs Siva Samson met 43 cm en 3e prijs Junior Wijnants met  41 cm.

 

 

 

 

 

 

 

September: Familiedag bij de Alverput

Op zaterdag 5 september, een bijzondere Familiedag bij de Alverput, geen tent, geen bbq maar in de open lucht gehouden en het weer werkte mee.

De vissers kwamen bij elkaar en hebben de hele dag gevist, met tussen de middag een lunch van soep en broodjes wat heerlijk smaakte in de buitenlucht.

 

 

 

Na afloop was de prijsuitreiking in de Til te Giessenburg onder het genot van een hapje en een drankje.

De grote winnaar was Leo Kros won met 7200 gram, vandaag niet te overtreffen, 2e Cor Schot met 6800 gram en 3e prijs voor Teus de Ruiter met  4630 gram.

Ook de dames lieten van zich spreken, de eerste prijs was voor Jannie van Dijk met 2010 gram,  2e Josien Kros met 1290 gram en 3e is geworden Corrie van Geffen met 950 gram.

 

 

 

 

 

Oktober:  Uitreiking “Vrijwilliger van het jaar”

Op woensdagavond stonden er 2 twee mensen  van Sportvisserij Zuid West Nederland voor de deur bij Jannie van Dijk. Afgelopen voorjaar kon je een aanvraag indienen en iemand voordragen.

Ze was uitgekozen als “Vrijwilliger van het jaar”, voor het vele werk wat ze doet voor de  vereniging. Door corona kon dit niet op de ledenvergadering en kwam de voorzitter van Sport Visserij Zuid West Nederland, dhr. Schreuder de oorkonde persoonlijk overhandigen met een boeket bloemen. Een hele eer en best om trots op te zijn.

 

De voorzitter vatte het zo samen, al sinds 2006 secretaris, zij doet zoveel werk bij de hengelsport maar daarnaast is zij ook altijd bezie met het milieu. Kortom,een vrouw uit duizenden en ze staat haar mannetje voor de hengelsportvereniging  “De Alver”. Het bestuur is trots op zo’n vrouw in het bestuur!

 

 

 

November:  Geen Sinterklaaswedstrijd

Sint en Piet zijn wel in Nederland aangekomen, maar helaas konden ze bij ons geen pakjes afgeven. Wij mochten niet vissen, jammer,  jammer.

Ook beginnen we in november al met de 3 Kerstwedstrijden en die mochten we ook niet vissen.

Voor wie de krans zou zijn geweest zal altijd een raadsel blijven.

 

Hierbij willen ook nog even stilstaan bij onze mooie grasmat bij de Alverput.  

Dit dank zij onze 3 maaiploegen die het hele jaar zorgen dat het gras gemaaid wordt. 

Dank jullie wel namens ons allen!!!

 

 

 

December: Afsluiting van het bijzondere jaar 2020

In december hebben we altijd een gezellige afsluiting in de Til, waar  dan ook gelijk de prijsuitreiking van de 3 kerstwedstrijden gedaan werd.

Niets van dit alles dit jaar. De Corona-crisis heeft ons allen bezig gehouden en het is nog niet voorbij.

Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, heeft het bestuur heeft besloten om alle wedstrijdvissers een leuke attentie te geven zodat ze met Kerst nog aan de HSV kunnen denken. (terug denken)

 

 Nu komt het waar het hele jaar omdraait: Wordt er nog vis gevangen, zie hier het resultaat!!!

Totaal gevangen door alle vissers in 2020:

 955 kg en 233 gram

Door de coronacrisis konden we niet alle wedstrijden vissen maar  we hebben toch nog genoten van de wedstrijden die we wel gevist hebben.

De zaterdagwal gezamenlijk heeft in 3 wedstrijden gevangen: 6350 gram

De woensdagavond heeft in 11 wedstrijden gevangen: 95355 gram

De bootcompetitie heeft in 18 wedstrijden gevangen: 460358 gram 

De zaterdagwal heeft in 18 wedstrijden gevangen: 393170 gram

Dit jaar geen Sinterklaaswedstrijd en de 3 Kerstwedstrijden zijn ook komen te vervallen door de Corona-crisis

Dit was een greep uit de vele activiteiten die HSV “De Alver”georganiseerd heeft in 2020!

 

© 2017 - 2021 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro